Efter at have haft en abyssinier hunkastrat i nogle år, købte vi i 2002 vores første sortsølv somali hankat. Vi besøgte nogle udstillinger og faldt for denne race. Vi syntes, dens temperament og sind passede ind i vores familie. Med hjælp fra hans opdrætter, fik vi lyst til at prøve at udstille selv.

Efter yderligere nogle år fik vi mod på at opdrætte og fik vores stamnavn i 2004.                 

              DK Zitt Cat


DK Zitt Cat er et opdræt af sølv somali katten.

Jeg fik mit første kuld killinger i eget stamnavn i oktober 2004 og jeg har nu haft 12 kuld +2+1+2+2+1 killing(er). Mine avlskatte er/bliver testet for PRA (arvelig blindhed), PK (arvelig anæmi) og PL (løse knæled)


Jeg lægger megen vægt på at opdrætte sunde, kælne og racetypiske somalikillinger. Samtidig skal de være nysgerrige og interesserede og ikke være bange for at udforske den store verden.


Fra killingerne bliver født, bliver de vænnet til at blive håndteret og de får dagligt masser af kys og kæl. De første uger bor de små sammen med deres mor i ”barselsstuen” på et værelse, hvor der er fred og ro.

Mine andre katte får lov til at komme på barselsvisit, hvis moderen tillader det.

Ved 3-4 ugers alderen flytter de ud i kravlegården og efter yderligere nogle uger bliver de gradvist sluset ud i hele huset.

De bliver under opvæksten en stor del af min hverdag og følger med i alle de daglige gøremål og får derfor en god ballast med, når de flytter ud til deres nye familier. 


Sammen med nogle af mine katte kan jeg være at finde på katte fremvisninger,med Racekatten. Jeg elsker at vise mine katte frem og derved at præsentere denne skønne katterace for publikum.


Jeg er medlem af Racekatten    (Hovedklub i Felis Danica)